Sunday, April 23, 2017

The Sunday 16th Of April 2017



The Sunday. Another Wedding To Attend. Baik Jua Lah My Dad Reminded Me Yang Ada Jemputan Kan Di Attend. Mun Nda Nada Membawa Cara Melayu.


All Macho And Dress Up Udah. Waherrrrr Hahahahaha Nampaknya My Double Chin Getting Damit Udah Alhamdulillah.


Wifey's Fave Pose! Hahaha

A Selfie With The Man Of The Hour. Terasa Bah Diri Tuha Udah. Hahahahah

Nah Akhirnya Sampai Hajat Ku Kan Makan Mee Mamak My Mum. Well Actually Aku Plang Yang Memasak My Mum Supervised Saja. Nah Nah Nah Aku Being Nice Tonight So I'm Sharing Resipi. So Sediakan Lah Pen And Kertas Haha.

Untuk Tumisan Sapak. All U Need Is Just Bawang Besar And Bawang Putih Yang Dipotong Damit Damit And Of Course Lada Kisar. So Mcm Biasa Lah Tuang Minyak. Masuk Bahan. Tumis Segalanya Then Masuk Sapak. This Time I Opted For Seafood. Udang And Sotong. Bila Udah Nampak Nampak Kan Masuk. Pacahi Talur Ikut Berapa Banyak Org Makan. Mun Nganya Untuk 2-3 Orang Dua Biji Pun Cantik.

Then Masukkan Mee Taitung Yang Udah Dirabus Awal. And Then Masukkan Lada. Actually Bukan Saja Lada Singapore Yang Kami Campur. Yang Ani Trade Secret I'm Not Sharing Hahahahahaha And Of Course Ajinomoto To Taste.

And Then Of Course Masuk Ubi Kantang Yang Udah Dirabus. Kalau Kan Mau Masukkan Sawi And Taugeh.

Then Masukkan Sos Tiram. Gaul To Taste.

And We're Done. One Mee Mamak Ready To Be Eaten.


No comments: